Dopunjen nacrt Statuta Bokserskog saveza Srbije možete pronaći ovde:

Nacrt Statuta 2017

Setva medalja srpskih boksera na međunarodnom bokserskom turniru, 47. "Zlatnom gongu" koji je tradicionalno održan u Skoplju. Tri zlata i dva srebra za elitnu selekciju Srbije koja se 13 dana pre ovog takmičenja pripremala u Makedoniji. Posle dve briljantne pobede, za najboljeg stranog boksera proglašen je naš velteraš Lazar Stanojević. On je u Skoplju savladao boksere iz Makedonije i Kosova.

Međunarodni bokserski turnir, 47. „Zlatni gong“ koji se tradicionalno održava u Skoplju ugostiće i boks selekciju Srbije koja se već 13 dana nalazi na pripremama u Makedoniji. „Zlatni gong“ biće finalna provera naših boksera pred njihov dolazak u beogradsku Štark Arenu u kojoj će 25. novembra 2017. biti održano finale „Zlatne rukavice“, dok su kvalifikacije rezervisane za 23. i 24. novembar u sali Mala Arena. Iz Makedonije reprezentacija Srbije odlazi na Zlatibor gde će sve do 22. novembra nastaviti sa brušenjem forme za veliko takmičenje koje ih očekuje u prestonici naše zemlje.

Od 22. do 26. novembra u beogradskoj Kombank Areni biće održana 60. jubilarna Zlatna rukavica, međunarodni turnir koji je prvi put organizovan davne 1957. godine. I ovoga puta očekuje se učešće evropskih reprezentacija, kao i veliki odziv domaćih takmičara. Boksovaće se tri dana, a finale je zakazano za subotu, 25. novembar od 19.00 časova.

Poznati su datumi kao i mesta održavanja pojedinih kontinentalnih prvenstava za 2018. godinu. Kada je u pitanju elita, samo Evropsko prvenstvo za muškarce do 22 godine biće održano u 2018, i to u rumunskom gradu Targu Jiu od 24. marta do 2. aprila.

Nacrt Statuta i Koncept razvoja Bokserskog saveza Srbije sada se nalaze na javnoj raspravi. Očekuje se da i jedan i drugi dokument budu usvojeni na sledećoj Redovnoj skupštini koja će se održati u Beogradu krajem ovog meseca. Nacrt Statuta, Koncept razvoja kao i formular za komentare, predloge i sugestije možete naći ovde, a sve u cilju što bolje analize i pripreme za narednu skupštinu, odnosno usvajanje istih uz eventualne korekcije i izmene.

Podmlađena seniorska reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Makedoniju gde će imati zajedničke pripreme sa najboljim domaćim bokserima, nakon čega će uzeti učešće na međunarodnom turniru Zlatni gong, a koji je na programu od 8. do 12. novembra u Skoplju. Naš tim predvode treneri Tomislav Antelj i Mane Marčeta, a na turniru u Skoplju pravdu će deliti AIBA sudija Branislav Damnjanovski.

Đorđe Bujišić, jedini naš predstavnik na Evropskom prvenstvu u Antaliji, završio je takmičenje u četvrtfinalu. Nakon pobede nad bokserom iz Švedske, klasičnom sudijskom nepravdom i rezultatom 3:2 naš bokser je poražen od Irca Tomasa Majersa. Tako je Srbiji za dlaku izmakla dugo čekana medalja u ovom uzrastu (bokseri starosti 17 i 18 godina), a sledeću šansu neki novi klinci imaće u aprilu sledeće godine.

Đorđe Bujišić, jedini naš predstavnik na Evropskom prvenstu za mlade boksere (17 i 18 godina) u Antaliji, prošao je prvu prepreku savladavši boksera iz Švedske Jacko Nora. U sledećoj rundi takmičenja Đorđe će boksovati protiv Irca Tomasa Majersa, momka koji je do sada zabeležio dve pobede, prvo protiv Bugarina, zatim protiv Izraelca.

Od 20. do 29. oktobra u Antaliji (Turska) biće održano Evropsko prvenstvo u uzrastu mladih boksera (17 i 18 godina). Boje Srbije braniće srednjaš Đorđe Bujišić, koji je u Tursku odputovao sa svojim trenerom Ivanom Ribaćem. U njegovoj kategoriji, do 75 kg, učestvuje dvadeset takmičara, a našem bokseru će do medalje trebati dve pobede.

Bokserski klub Grejtest iz Lazarevca trenutno se nalazi na Kipru gde se od 19. do 23. oktobra održava međunarodni turnir Lemasia Box Cup. U Limasolu će boksovati: Junior Denis Miletić (66kg), mladi Nikola Đuka (75kg), i seniori Nikola Ristić (60kg) i Aleksandar Ćurčić (+91kg). Zajedno sa njima na Kipru se nalaze i treneri Nemanja Stolić i Miloš Galjak, kao i valjevski AIBA sudija Aleksandar Vučićević. Pored Srbije, učestvuju još i Irska, Egipat, Engleska, Izrael, Grčka i Kipar.