Диукан Диет: Четврта фаза - Стабилизација

Четврта фазаје намијењена за потпуну и коначнустабилизацијунорме постигнуте тежине због примјене једноставног система правила неопходних за одржавање успјеха оствареног у наредним годинама живота.

Дакле, послушно испуњавајући све захтјеведијетеза неколико мјесеци, постигли сте жељени резултат мршављења, а такођер се и неочекивано навикли да користите праву количину потребних и здравих производа.И сада је у вашој моћи да потврдите ово искуство и да не напуштате правилну исхрану до краја живота, док одржавате задовољавајућу тежину.

Стабилизациона фаза: једноставна правила Дуканове дијете

Међутим, не треба занемарити опасност чак ни на овојетапида би се осујетио постигнути резултат и разбио баланс тежине постигнут кроз напоран рад.Да бисте избегли овај ризик, узмите неколико правила као основу:

  1. Фаза исхране у фази „фиксирања“ треба да буде основа ваше дневне исхране.Протеини и поврће су основа свих ваших оброка.Хлеб - искључиво од целих житарица, воћа и сира - не више од 1 сервирања дневно, и свечаног јеловника или производа који садрже скроб - не више од 2 пута недељно.
  2. Четвртак - дан употребе чистих протеина
  3. Сваког дана морате користити око 15 грама зобених мекиња у свакој обради.
  4. Шетајући најмање 20 минута дневно, а такође заборавите на лифт!

Стабилизациона фаза: Одговори на често постављана питања о Дуканској исхрани

Наравно, не можете бити у стању да направите протеински данчетвртак и сваки други дан. Нудимо управо четвртак само због његовог честог спомињања у различитим јеловницима и дијетама, заснованог на психолошкој повезаности многих читатеља до данас као посебног у било којем систему хране.

Дозвољени производи за "протеински" дан Дукан Дијета

Значај протеинског дана је прилично велик: тело које је изгубило те додатне килограме већ се навикло на одређену исхрану, и једног дана на протеинској храни ће омогућити да остане нормална. Чак и мале дозе масти и угљених хидрата су у стању да елиминишу цео ефекат увођења протеина на дан, тако да су у фази стабилизације неке нутритивне особине уведене у четвртак (ако сте га означили као протеин):
  • Остаци немасног меса - немасна говедина, телетина, зец и јањетина са свињетином;
  • Црвена рибаје сада ограниченана 200 г сировине и 150 г. - димљена. Основа би сада требала бити бијела риба, али плодови мора могу се конзумирати у неограниченим количинама;
  • Свако месо живине, осим патака и гусака, због повећаног садржаја масти, и пилетина треба да се сервира на столу без крзна. У идеалном случају, једите бело месо - пилеће груди (груди без коже). Сама Турска је препозната као дијететско месо, и нема ограничења у њеној потрошњи, као иу умацима и зачинима за месо;
  • Јаја су и даље уобичајена компонента протеинске дијете, иако не заборавите да се дневно не може јести више од два жумањака, већ колико год протеина желите. И без масти, ако се кајгана - онда безуље у посуди са нелепљивим премазом;
  • производи од млека и ферментисаног млека - као и обично, уз услов да њихов садржај масти није већи од 0%, док се покушавају изабрати оне врсте у којима је садржај лактозе такође смањен;
  • Током дана протеина, ограничите унос соли на максимум.

Вода за пиће не губи свој значај ни у једној фази - не мање од 1,5 литра дневно, а на протеинима у четвртак - боље је пити најмање 2 литре чисте воде.

Такође, златно правило је употреба три жлице овсених мекиња (око 15 грама) током дана. Од њих, можете испећи колач или млевено у малтеру и сипати млеко.

Ако ова једноставна правила постану навика ваше доживотне исхране Дуканове дијете, можете се сигурно ослонити на одржавање идеалне тежине и добробити током година свог живота!