Диукан Диет: Консолидација или консолидација - Стабилизација тежине

Свакафаза исхранеима своје специфичне особине и правила, која се морају озбиљно слиједити како се не би нашкодили.

Фаза" Учвршћивање " или " Консолидација " је веома важна тачка преласка из константне, уобичајене у вашу специјалну исхрану - дијетална.Трећафаза Дуканове дијететреба да консолидује резултат који сте постигли.Уосталом, сада је главни задатак не само изгубити тежину и изгубити вишак килограма, већ и не дозволити им да се касније врате.Дакле, ова дуга фазасе понекад растеже за период од 3 до 6 месеци.Али морате имати стрпљења!Да би се консолидовао сваки део вишка килограма који је прошао кроз првефазе , биће потребно пуних десет дана да се стриктно поштују ограничења хране током трећег периода.Дакле, ако сте успели да изгубите 10 кг, онда да поправите резултате на трећем нивоу ће трајати око 100 дана!Резултат је запањујућа: строгадијетаће бити ваша дневна рутина, пријатна навика, нормална исхрана, увијек корисна.Сада је неугодан период измјене биљних дана и период уноса протеинске хране завршен, можете комбинирати бјеланчевине и поврће, или наставити користити их одвојено, по властитом нахођењу.

Диукан Диет: проширени мени за фазу Фиксирање

Постепено, ваша исхрана постаје све разноврснија.Поред производа дозвољених у претходним фазама - током „напада“ и „измене“ током трећег периода, можете да разблажите дијетуразне плодове. Међутим, није дозвољено јести банане, трешње, грожђе, вишње и сушено воће. Уживајте у било каквим орашастим плодовима, са изузетком превише масних кикирикија, као и љешњака, индијског ораха, ораха, бадема и пистација. Решавају се у екстремно малим количинама, на пример, сервира се једна крушка или јабука, можете уживати у малинама или јагодама (мали тањир), можете појести пар кајсија или један киви, мали комад лубенице или диња.

Хлеб такође није забрањен. Можете да поједете пар комада хлеба од целог зрна, мекиње, ражи или целог зрна дневно.

Дијета вам омогућава свакодневно око четрдесет грама тврдог сира, укључујући Гоуда, Цонте и разне врсте холандских. Сир са садржајем масти преко 40% (Рокуефорт, Цамемберт, итд.) Је неприхватљив у вашем јеловнику. Сир са садржајем масти од 20-30% или мање може да једе од 50 до 60 грама дневно.

Дукан Дијета: Дозвољени производи на "Одмор"

Месни производи са ниским садржајем масти (шунка, шунка) могу се конзумирати највише 1-2 пута недељно.

И овде се већ можете задовољити новим производима. На пример, свечане оброке или мали део скробне хране.

Потребно је поделити једнако све дане дијете трећег нивоа. На пример, ако сте раскинули са 10 кг вишка килограма и морате да издржите стотину дана да бисте осигурали овај резултат, онда у првој половини термина можете наградити себе једном недељно једном порцијом производа,са скробом и 1 празничном вечером.Следећих 50 дана можете јести за две празничке вечере и две недељне оброке.Важно је запамтити да је такав дио само један оброк, а не цијели дан без икаквих ограничења.

Производи који садрже скроб су кромпир куван у униформи (један или два комада) и пиринач без додавања било какве масноће - биљни или животињски (125 г. - оброк куваног белог рижагр - целог зрна;паста - само од дурум пшенице и не више од 220г без било какве масноће.Дозвољено је додавање зачина, парадајза и лука.Код леће, поред масе корисних компоненти, постоје и спори угљикохидрати, стога је савршено прикладан за фиксирање тежине (дио је 220 грама).Већина махунарки је такође одлична хранадозвољена храна .

Не заборавите да су свечани оброци неопходни и дозвољени само ради вашег тела и задовољства, тако да је адитив строго забрањен!Да би се ваше тело опоравило, потребно га је истоварити и стога не организовати два гастрономска празника у низу.Током таквог оброка, можете себи приуштити један први течај, једну секунду, а затим десерт или мало сира, па чак и вино, у уобичајеном волумену, али само једном.

Консолидација фазе (консолидација): важна правила прехране Дукан

Зафазу" Консолидација " постоје важна и ригорозна правила: не треба пити данмање од 2 литраводе, свакодневно користите 2,5 супене кашике овсених мекиња или пахуљица, свакако уредите 1 протеин дан недељно, на пример, протеин четвртак или уторак.Такође је веома важно да се пуно крећете (приказана је дневна шетња од најмање 25 минута).

Поштујући сва ова правила, сигурно ћете постићи свој циљ и успјех: очистите своје тијело од токсина, постаните здравији и активнији, и ваш живот ће постати пунији и сретнији!

Завршна фаза уравнотежене Дуканове дијете назива се “ Стабилизација.