Диуканова дијета - брзо губите тежину!

Пиерре Дуканје француски нутрициониста који је постао познат широм света захваљујући својој оригиналнојисхрани , заснованој на теорији гојазности коју је извео. Дукан тврди да се диспозиција гојазности не односи на појединце, напротив, за све, без изузетка, постоји шанса да се добије додатнатежина , само свако има свој ниво зависности од броја масних ћелија. Храна богата калоријама доводи до пролиферације масних ћелија, које стварају вишак масних наслага у људском телу.дијетална храна , која се користи током читавог живота, а не само кратко вријеме, ће вам омогућити да контролирате задовољавајућутежину .
Треба напоменути даПиерре Дуканније у прилог шематском концепту норме тежине, држећи се става да је сваки организам чисто индивидуалан. Превише мале тежине за одређену структуру тела неће потрајати дуго, а килограми "неопходни" да би се тело осећало добро ће се вратити "на место". Да бисте израчунали оптималнутежинусамо за вас, пре почеткаисхранепопуните посебан образац.
Један од најатрактивнијих тренутака уДуканској исхраније одсуство било каквих ограничења у погледу обима сервирања. Замислите могућност губитка вишкатежине , а да се не ограничавате у месу и рибљим производима. Не морате да ограничавате свој природни апетит. Чак и након злогласног 18:00 још увек можете да приуштите да једетеколико протеинске хране желите. Због ове особине овадијетаје популарна код домаћих и страних звезда шоу бизниса.

Дукан Дијета: Кога могу користити?

Ова дијета је најпогоднија за људе који се теже ограничавају у количини хране коју једу, иначе једноставно неће издржати дијету. Ако нисте у могућности да се сваки дан појавите са разним јелима са скромне листе дозвољених састојака које нуде друге дијете, онда употријебите знање и искуствоПиерре Дуцане-а .

Опште препоруке:

  • Пијте најмање 1,5 литра чисте воде сваки дан;
  • конзумирати комплексне витаминске додатке током периода исхране;
  • Зобене мекиње морају се конзумирати како би се избјегла констипација;
  • Ходање на свежем ваздуху најмање 20 минута дневно је једно од строгих правилаДуканове дијете , која ће омогућити не само да подржи процес губитка тежине, већ и свеобухватно излечи тело.

Дукан Дијета: 4 основна корака

Главне фазе губитка тежине, од којих се састоји светски позната Диукан дијета, називају се:
  • Напад је најефикаснија фаза када је дозвољено јести само протеинске намирнице.
    Трајање од приближно 2 до 10 дана.
  • Алтернација - у овој фази постоји губитак тежине до жељене норме тежине. Разноврсно поврће се додаје протеинској храни.
  • Постављање - генерацијанавика тела да једе “десно” тако да резултат буде фиксиран дуго времена.У просеку, ова фаза траје 10 дана по 1 фунти.Асортиман производа је увелико проширен.
  • Стабилизација - завршна фаза, режим напајања, за који се препоручује да се стално придржава.

Дукан Диет: табела менија са основним препорукама

Табелаописујесистем уравнотежене исхране састављен према препорукамаПиерре Дуцане .Запамтите да можете поново добититежинуако једете храну која није укључена у исхрану.

Такође, поред исхране, препоручују се и спортови, на пример, „ Витка фигура за 30 дана“ од Гиллиан Мицхаелс .