Маникир "на Пиатероцхка"

Маникирдаје рукама лијеп и дотјеран изглед, али разне штете у облику чипса и пукотина, које се формирају након неколико дана, покваре цијели ефект.Међутим, ово се може избјећи ако слиједите одређена правила у његовој имплементацији и водите се једноставним техникама маникуре.

Прво морате припремити нокте за маникир.Припрема је кључни корак упродужењу "живота" маникира .Потребно је опрати руке у топлој води користећи сапун, све док сапун не садржи ланолин.Ланолин је восак, који је по својим својствима сличан кожној масти и добија је од животињске длаке.Његова употреба је често у разним козметичким производима као нутритивна основа, али у овом случају ће бити боље без ње.Након што оперете руке, морају се добро осушити, а главно је одмашћивање ноктију средством за скидање лака за нокте, који не би требао садржавати уље у композицији, јер спречава равномјерно премазивање нокта.

Почетни поклопац за нокте

Већина девојака и жена не користи безбојне лакове као основни слој, већ директно прелазе у боју.Међутим, важно је знати да безбојна превлака нокта прије наношења основне боје продужујеотпор маникуреи чини је љепшом.Безбојна база испуњава микропукотине ноктију, што даје равномерност ноктију.Премаз мора бити нанесен на читав нокат, са изузетком малог места на ивицама нокта ињено оснивање. Да би се осигурало да је основни слој добро фиксиран, прво морате оставити да се почетни слој осуши 5 до 10 минута.

Иди на главни слој

При извођењу модерног маникира, руке би требале бити у хоризонталном положају тако да се лак може равномјерно распоредити на плочи нокта. Да би основни слој био дужи, боље га је нанети у неколико танких слојева, дајући сваком од њих да се потпуно осуши седам минута. То ће помоћи лакирању да лежи равније и брже се суши без размазивања.

Финална покривеност

Након наношења основног слоја потребно је завршитиманикирзавршним слојем. Као завршни слој, боље је користити провидни лак за фиксирање, који ноктима даје сјај, а основни слој чини засићенијим и помаже да се избегне гребање. Боље је користити га тек након што се главни слој осуши довољно добро. Постоји један мали трик у томе што се завршни слој може наносити свака два до три дана, што значајнопродужава живот маникираи чува ваше руке у лепоти.

Такође прочитајте чланак о дизајну ноктију, који садржи све популарне правце у маникиру са примерима фотографија.

Успут, да би направили професионални маникир, није потребно ићи у скупи салон.