Нега стопала

Сама ствар која не захтијева сталну пажњу, мјесто нашег тијела су ноге и кожа на њима.Кожа на стопалимаје мање осетљива, тако да није неопходно да се често води брига о њој. Наше ноге су веома издржљиве, носе тежак терет током дана, кожа може да издржи све неудобне ципеле, које могу да изазову ниту шапе, жуљеве или пукотине. Ако будемо обраћали пажњу на његу коже лица, не памтимо често ноге. Како спријечити такве резултате и како правилнобринути за стопала ?

Дневна инспекција

Кожа на ногамамора бити подвргнута свакодневном чишћењу, током којега се морају поштовати одређена правила. Немојте користити топлу воду за прање ногу. Ако перете ноге у врелој води, кожа на ногама ће врло брзо постати сува. Најбоље је користити собну воду за прање ногу, а на крају је препоручљиво опрати ноге хладном водом. Ако се стопала јако зноје, можете користити бактерицидни сапун. У сваком другом случају, сваки масни сапун ће учинити. Након правилног туширања, обавезно третирајте стопала посебном кремом која одговара вашем типу коже. Није потребно купити крему, можете припремити разне масти или облоге код куће. Да бисте то урадили, довољно је да помешате биљно уље и лимунов сок, наранџасто у односу десет на један. Примијените овај компрес дневно.

Да бисте се ослободили тврдих пета, довољно је да их свакодневно прерадите плавцем. ФорМасирајте ноге да бисте могли користити чврсту крпу или четку. На тај начин можете масирати не само стопало, већ и цијело стопало. Такав поступак је контраиндикован само онима који имају склоност ка проширеним венама.

Нега стопала. Како одржати леп изглед ваших ногу?

Прва и најважнија ствар је педикура. Ова процедура се мора обавити једном мјесечно. Пре педикирања, умочите ноге у топли сапунски раствор око 10-15 минута. Ово ће додатно олакшати уклањање вишка са стопала. Побрините се да помакнете кожу на ноктима, што ће дати љепши и уреднији облик. Немојте резати нокте врло кратко, то може довести до чињенице да могу расти. Ако сте већ наишли на такав проблем, можете помоћи сљедећем начину. Ставите на болни нокат умочен вазелинском газом и држите их неко време. Ако то не ублажи запаљење, немојте га затезати и одмах консултујте специјалисте. Запамтите и колор шему вашег педикира. Требало би да се подудара или усклади са шемом боја на ноктима ваших руку.