Отворите сопствени салон лепоте: од кућног мајстора до пословне жене

Многи домаћи мајстори или професионални козметичари који су запослени у козметичким салонима сањају о свом послу.Зауставља, по правилу, недостатак искуства у управљању предузећима и недостатак почетног капитала за развој пословања.Али најхрабрије девојке и даље одлучују да превазиђу своје могућности и покушају да се баве салонским послом.Међутим, то захтева солидну инвестицију.Морат ћете потрошити новац на изнајмљивање, запошљавање особља, потребну опрему и материјале за љепоту, оглашавање итд.

Шта вам је потребно да отворите свој козметички салон?

 • 1..Надаље тражимо доброг рачуновођу који ради на оутсоурцингу.Корисно је за вођење докумената и извршење порезног извештавања.

  • Корак 2

  Постоје два главна начина за покретање сопственог посла.Први је да осмисли концепт, стратегију за маркетинг промоције вашег будућег предузећа и развије пословни план.Друга је куповина „готовог“ бизниса, односно франшиза постојеће мреже салона.Цена франшизе зависи од популарности бренда и региона.У просеку износи 650.000 - 3.000.000 рубаља.Поред тога, биће вам потребан почетни капитал за развој пословања.Изгледа да је то "огроман" отпад!Али вреди напоменути да куповином франшизе купујете готов посао са одређеним роком.поврат. У исто време, ризик од “сагоревања” је минимизиран. Ако одлучите да развијете сопствену идеју или отворите малу козметичку салу “за своју”, онда се припремите да ће период отплате вероватно бити одложен. Врло приближан период поврата за мали козметички салон у резиденцијалном подручју је око три до четири године, а да не спомињемо чињеницу да нема гаранција да ће посао уопште радити и издржати напад конкуренције.

  • Корак 3

  Привлачење инвестиција. По правилу, то су сопствена и кредитна средства. Рјеђе је могуће наћи инвеститора који ће инвестирати у салонски посао, осим ако је ваша пословна идеја модеран стартуп.

  • Корак 4

  Потребно је изабрати територијалну локацију салона и посебну просторију која се може купити или изнајмити. У исто вријеме потребно је запамтити поштивање свих санитарних и протупожарних прописа. Такође ћете морати размотрити дизајн просторије и потрошити новац на поправке, потребну опрему, намјештај, помоћне материјале и козметику. А да би ваш бизнис напредовао, не препоручујемо уштеду на овим трошковима. Неатрактиван дизајн просторија негативно утиче на емоционалну перцепцију клијента, а лоша козметика и опрема утичу на квалитет услуга. Усмерите се у цене добре опреме коју можете у онлине продавници опреме за козметичке салоне Салонкмв.ру

  Интеријербеаути, пхото

  • Корак 5

  Паралелно са припремом собе и набавком опреме, потребно је да решите једнако важан задатакНаиме, тражење квалифицираног особља уз присуство санкнизхки.

  • Корак 6

  Такође унапред, морате се побринути за добијање лиценце за ваш салон, који издаје Министарство здравља.Регистрација ове лиценце у адвокатској канцеларији коштаће вас скоро 50.000 рубаља.

  Салон краси, фото

  • Корак 7

  Завршна фаза.Обавестите своје постојеће клијенте о отварању салона и будите свесни примене стратегије оглашавања како бисте привукли нове клијенте.