Течни кестен за мршављење: ефикасан лек или само још једна обмана?

У губљењу тежине, као иу индустрији лепоте у целини, има своје модне трендове.Спорови о ефикасноститечног кестенане опадају ни други пролеће.Какав је то чудесни лек за мршављење?

Опис течног кестена за губитак тежине

Течни кестенје врста прашка дизајниран да смањи апетит, промовише бољу пробаву и сагоревање вишка масти.Неколико врста овогпроизвода за мршављење се продаје : прах зван “Амазониан Гуарана”, као и директно “течни кестен”, који долази са додатним адитивима.Овај прах треба разблажити у води и пити.Шта је направљено од " кестењастог мршављења "?Састав прашкатечног кестенаукључује: дробљени гаранин, теофилин, теобромин и додатно додане антиоксиданте.

Састојци течног кестена

Замршено име Гуаранине је само енергетско пиће које убрзава метаболизам.Али теофилин - средство биљног поријекла, и ако вјерујете у Википедију и фармаколошке приручнике, то је бронходилатор.У опису лека пише да теофилин храни силом и енергијом.Ако се окренемо референтним књигама, међу акцијама теофилина на телу, наћи ћемо спомињање стимулативног ефекта на активност срца.Генерално, не постоји никаква контрадикција између фармаколошких и рекламних описа, али сврха и нежељени ефекти теофилина су на неки начин алармантни.Наравно, све зависи од дозе и садржај теофилина у течном кестену је могућ.ниско, да изазове неке нежељене ефекте, али ипак будите опрезни!Ако грешим, онда исправите.То се увек може урадити остављањем коментара.

Следећи чудо састојактечни кестендизајниран да повећа нашу активност - теобромин.Ова супстанца која се налази у какау је по саставу слична кофеину.Као што је познато, кофеин у умјереним дозама доприноси ексцитацији срчаног мишића, као и уклањању вишка течности из тијела.

Контраиндикације за употребу течног кестена

Уопштено, пишу далек за губитак тежине течни кестенне штети телу, али још увек постоје контраиндикације:

  • не користе додатак тешких кестена трудница и мајки које доје;
  • Тежак кестен не треба узимати особама са кардиоваскуларним болестима и психичким поремећајима.

У различитим изворима пишу да је неопходно бити веома опрезан са дозама течног кестена, може изазвати несаницу, повећану нервну напетост и друге не баш добре нуспојаве.

Дјеловање текућег кестена

Пошто је донекле разумио састав и дјеловањесредстава за губитак тежине , можемо закључити да она доприноси одређеном убрзању метаболизма организма, уклања вишак течности,убрзава нашу крв, повећава активност и смањује апетит, али не утиче на сагоревање масти као таквог, ако је индиректно.Са истим успехом можете попити једну шољицу кафе ујутру.замијенити са три пијана током дана.

Ако заиста желите да изгубите тежину, боље је комбиновати употребу течног кестена са тренингом у теретани и исхрани.Тада ћетечни кестенбити заиста ефикасан, као добар додатни лекзагубитак тежинепожељно добро избалансираној исхрани, на пример, Дуканској исхрани . или медитеранска исхрана.

Преглед ефикасности течног кестена

У већини случајевапрегледиу прахутечног кестенасу лажни.Постојиреалних прегледа , али врло мало њих.Ако говоримо о садржају, онда их можете комбиновати у две групе: „лек изазива алергије“ и „лек за течни кестен је ефикасан само уз интегрисани приступ мршављењу“.Ако ништа не промените у исхрани или не приморате да се бавите спортом,ефекат течног кестенана смањење тежине биће веома скроман.Из тијела ће оставити вишак текућине, то је све.И то вероватно није тако велики губитак.

Ако сте покушалитечни кестен за губитак тежине , бит ћу захвалан за лијевопреглед .Можда ће помоћи многим девојкама да покушају да изгубе тежину или задрже тежину.Овај проблем је за већину нас веома релевантан.

И још једном о важности!Пре употребе течног кестена, боље је да се консултујете са лекаром!