Технике маникуре: 10 најпопуларнијих (фото)

Данас су запуштени нокти практично знак лошег укуса.У присуству огромног броја модерне козметике, козметичких салона, приватних соба за маникир за одржавање љепоте својих руку није тако тешко.Штавише, сваке сезоне индустрија лепоте нуди нам све више нових идеја за уређење наших невена.Ако не желите да трошите своје драгоцено време на салоне, онда можете да изведете модни маникир код куће, ако желите, потребно вам је само неких тајни савршеног маникира.

Дакле, какветехнике маникурепостоје данас, а које се од њих могу изводити код куће.

Модерне технике маникуре

Почнимо од најједноставнијих.Свакитип маникираима своје особитости стварања премаза.У једном случају то може бити употреба неких помоћних алата, у другим посебним врстама лакова и декоративних елемената.Најлакше извести и стога широко распрострањенутехнику маникуреможе се назвати маникир с посебним наљепницама.

Маникир "пругаста" помоћу налепница

Такозвани "пругасти" маникир је врло једноставан.Довољно је користити посебне наљепнице или их направити од вискија или целофана код куће.Налепнице се користе за креирање лунарног и француског маникира, као и маникир са геометријским узорцима који је модеран ове сезоне. Технологијаје једноставна.Цртеж се наноси у слојевима.Сваки слојБудите сигурни да имате времена да се добро осушите.

Секвенца перформанси: покривамо нокте главном бојом, затим залијепимо траке резане у облик, а затим нанесемо сљедећу боју.Дакле, док ваш цртеж неће добити готов облик.На крају фиксирамо резултат транспарентним премазом.

Такође, да бисте направили маникир са пругама, можете користити готове златне и сребрне уске траке, које су постављене на лагано влажан лак.

Градијентна маникура са истезањем боја

Градијентна маникура изгледа веома елегантно и лепо на ноктима.Често се користи као дневна опција.Која је техника маникуре ?Главни алат за наношење градијента је спужва.За овај тип маникиракористи се боја сличне боје.Тако да ће ти нокти изгледати природније.

Да бисте направили маникир са градијентом, нанесите лак не на саму плочу нокта, већ на спужву или сунђер.Штавише, користимо нијансе све одједном у унапред одабраној секвенци.Након тога, лагано притискајући спужву на нокат, одштампајте премаз на нокту, уклоните остатке са коже ватом натопљеном ватом натопљеном средством за скидање лака за нокте.Затим, по потреби додајући лаку сунђеру, обрађујемо сваки наредни нокат.На крају поступка нанесите завршни прозирни премаз.Као резултат тога, добијамо лијепи премаз с текућом бојом.

У почетку је могуће поједноставити поступакНанесите главну боју на све нокте, пустите да се осуши, а затим нанесите другу боју од средине користећи спужву.

Водени маникир са глатким узорцима

Водени маникир је типманикира , који се не може лако применити, али на крају изгледа веома ефективно.

Више детаља отехници маникуреи импровизованим алатима. Пре свега, потребна вам је чаша или посуда са водом на собној температури. Да би се добила добра подлога испод премаза као први слој, користити прозирни лак. Затим примењујемо главну боју (бела или беж ће добро радити). Затим, пажљиво залијепите сваки нокат љепљивом траком или целофаном тако да приликом наношења накнадних слојева лака кожа не боји. Стварамо слику: за то узимамо 2-3 боје лака и наизмјенце их испуштамо у средину посуде са водом. Доста 6-9 капи. Да би се лак равномерно распоредио по површини воде, не држите четкицу превисоко, покушајте благо капати. Затим употребите чачкалицу да направите шаблон, лагано истежући капи лака на површини. Покушајте да не посветите много времена креативном процесу стварања слике, све се мора урадити брзо, иначе ће се испоставити да је премаз лошег квалитета. У готовом узорку прст лагано спустите у хоризонталном положају. Без стављања прста из воде, навијте непотрошени лак на чачкалици, а затим уклоните прст. Уклоните траку и уклоните сав вишак премаза са коже. Поступак понављамо са сваким ноктом. На крају, када се лак осуши, нанеситена ноктима прозирни заштитни премаз.Водени маникир је спреман!Чини се да је оватехника маникуретешка само на први поглед, поновивши поступак неколико пута, сваки пут када ћете на њега потрошити све мање и мање времена.

Дизајн ноктију са фолијом

ТехникаФилинг је један од најпопуларнијих овог пролећа.Злато, бронза, сребро покрива све нокте или део њих, све зависи од маште.Да бисте направили маникир са златним премазом, требаће вам: фолија и специјални лепак.Могу се купити у специјализованој продавници.

Маникир са фолијом је веома једноставан.Да бисте то урадили, нокте припремите као и обично, покријте их лаком главне (позадинске) боје у једном или два слоја.Нанесите посебно љепило.Ако желите да креирате одређени златни узорак, користите шаблон.Онда док се љепило не осуши, нанесите фолију, за практичност, користите пинцете или дрвену палицу.Након што се лак осуши, уклоните остатке фолије четком.На крају нокте прекријте чистим лаком (по могућности у два слоја).Модеран маникир са спремном фолијом.

Маникир помоћу марака (маникура за жигосање)

На ноктима се могу користити различити узорци и украси помоћу посебних маркица.

Првенствено премазати нокте основном бојом.

Затим нанесите малу количину лака на пластични или метални печат и њежно повуците печат на печату тако да се дизајн одштампа.

Конструкција је фиксирана транспарентним премазом.

Маникир смицробеадс

\ т У специјализованим продавницама, недавно се појавила новина за дизајн ноктију - вишебојне микро куглице. Користе се за креирање тренда пролећног маникира. Боље је радити са ноктима приликом извођења маникира кавијара. Прво, нанесите базу на нокат, одмах након тога, не остављајући премаз да се осуши, ноктом поспите нокте. Лагано притисните да бисте боље фиксирали перле. Осушите лак након поступка.

Алтернатива куглицама могу бити мали бисери или каменчићи, али ако су елементи за декорирање ноктију веома волуминозни, користите посебно љепило за добро фиксирање. Глитери се такође користе као украси за нокте. Глиттер превлака се назива маникир с глиттер-ом.

Маникир са фото дизајном

Технологија маникуре,у којој се фотографија наноси на нокте, не разликује се много од фолирања.

Једина посебност је да се специјалне најтање наљепнице са отиском користе за украшавање ноктију умјесто фолије.

Матирани маникир

Матирани маникир се може извести на два начина.

Прва је примена специјалних мат премаза.Други је маникир који користи прах или јато. Техника извођења таквог маникура је слична примени микро-варалице, само је материјал различит. Уз помоћ јата настаје трендовски баршунасти ефект на ноктима.

Маникура новина

Стилскимогућност дизајнирања ноктију, која се лако изводи код куће.Довољно је користити алкохол и шаблоне из новина.Корак по корак:

- покрити нокте основном бојом (пожељно је користити бијеле или беж боје).Затим радите са сваким ноктом посебно;

- нанесите чист лак.Не чекајући да се осуши, пажљиво уз помоћ пинцета, спустите листове новина у алкохол, сачекајте 5-10 секунди, залијепите новине на нокат, лагано притисните да бисте одштампали слику, а затим пажљиво скините празан папир;

- нанесите коначни чист слој.Ова техника најбоље изгледа црно-бели маникир.

Уметнички маникир

Најтежатехника маникуре .Она ће тражити од вас машту и устрајност.Украси и обрасци су буквално нацртани на ноктима.Осетите се као уметник и уз помоћ фине четкице или чачкалице направите своје јединствено ремек дело.Умјетнички цртеж се наноси или лаком или посебним акрилним бојама.Да би се осигурао на крају поступка, користи се прозирни горњи поклопац.

Користећи једноставнетехнике маникуре , креирајте сопствена ремек-дела за нокте чак и код куће.