Једноставан рецепт за слатке кнедле са трешњама

Далековидне домаћице, које воле жетву поврћа и воћа, вјеројатно су пуниле замрзиваче сочним укусним трешњама.Ова бобица, чак и када је замрзнута, не губи свој укус и корисна својства.Савршен је за прављење укусних колача, компота и, наравно, домаћих слатких кнедли.

Ако у будућности нисте успели да се опскрбите јагодичастом јагодом, није важно - у супермаркетима можете без проблема купити замрзнуте вишње и од њега направити укусно јело.Погодан је за свакодневни и свечани стол.

Састојци које нам требају:

  • смрзнуто јагодичасто воће - око 400-500 г;
  • брашно - 350 г;
  • 1 пилеће јаје;
  • пола чајне жличице соде;
  • кефир - 250 г;
  • 1 кашика гранулисаног шећера;
  • 1 кашика биљног уља.

Водич по корак по корак за кување

  • Први корак је припрема плодова.Наш рецепт за кнедле са трешњама подразумева коришћење замрзнутог воћа.Добили смо врећицу трешања из замрзивача и оставили на сат.За то време јагоде расту, мало одводе воду коју треба исушити.Обично се бобице замрзну са костима, али за наше јело је боље да их уклоните.Користите пин или други метод који вам је познат.Сада је време да пошкропите бобице шећером и оставите 20 минута да ставите сок.
  • Само смо имали времена да направимо тесто.Узми јаје, кефир и сода-микс.Затим додајте брашно, постепено га сипајте у тесто.Имајте на уму да тесто требапридржавајте се руку и не будите суви.
  • Исцедите сок од вишње и почните да обликујете наше кнедле. Погодно је да се формирају кругови, истискујући их на намотано тесто помоћу чаше или чаше. Испоставља се тако мала палачинка, у чијем центру стављамо пуњење и фиксирамо рубове на уобичајени начин.
  • Сада, када се израђују кнедле са трешњама, почињемо их кухати. На ватру стављамо широку посуду, сипамо воду и чекамо да прокључа. Затим додајте једну кашику биљног уља и ставите радни комад, док га пажљиво промијешајте како се не би држали заједно. Нема потребе да бацате пуно кнедли одједном, тако да у процесу кухања нису биле гужве. Боље је кухати у два или чак три пута - то зависи од величине тигања.
  • Кнедле треба уклонити тачно један минут након плутања. За укус предлажемо да масноћу подмажите маслацем, додајте кисело врхње и шећер.

Припремите укусне кнедле са трешњама по нашем рецепту - молим вас и вољене особе једноставним срдачним јелом!