Како очистити крзнени капут од куне

Минк капут је сан многих жена.Када се појави у гардероби фасхиониста, сваки од њих покушава да што је могуће пажљивије носи скупљи предмет.Али, нажалост, на меким крзненим мјестима појављују се много брже него што бисмо жељели.А онда морате размислити о томе како очистити крзнени капут од куне.

Шта је потребно за чишћење

Важно је запамтити да су мрље различите.Природно је да комплексне загађиваче треба уклонити професионалци.Код куће се могу уклонити свеже мрље.У зависности од боје крзна, кун се чисти коришћењем ових састојака:

  • талк;
  • благи шампон;
  • алкохол и пиљевина;
  • водоник пероксид.

Такве неагресивне супстанце помажу у уклањању мрља и неће оштетити производ.Потребно их је само правилно користити.Сваки алат има своју властиту технологију, која се мора строго придржавати.

  1. Талц.Боље је користити га за чишћење светлог крзна.Неприхватљиво је да се крзнени капут очисти брашном или скробом (неки га користе умјесто талка).Да бисте очистили производ, морате контаминирану површину посути сувим крзном талком и распоредити га по цијелом подручју.Затим морате протрести производ, прскајући вишак талка.
  2. Шампон.Будући да је вуна од куне по структури слична коси, можете је једноставно опрати.Да бисте то урадили, користите меке шампоне (по могућству са клима уређајем).Пажљиво исперите контаминирану површину, исперите текућом водом и осушите топлим сушилом за косу.ОндаОбуци крзнени капут да се осуши на топлом и сувом месту. Овим чишћењем потребно је неколико дана сушити.
  3. Пиљевина. У индустријским размерама, крзно се чисти пиљевином пре употребе. Могу се користити код куће за чишћење квалитета куне. Да бисте то урадили, купите у продавници кућних љубимаца најмању пиљевину. Сипајте жлицу дрвених струготина у чашу алкохола. После 10 минута, проширите пиљевину која се проширила преко крзна. Они ће упити сву прашину и прљавштину на њој. Након пола сата очистите производ од тврде четке.
  4. Водиков пероксид. Овај метод се користи у случају жутог крзна. Минк је равномерно жут с временом и под утицајем пада температуре. Да бисте уклонили жуту боју, мешајте водоник пероксид са водом у односу 1: 1. Сипајте раствор у бочицу за прскање и поспите крзнени капут, након што га објесите на вјешалицу. Након тога сушите производ и чешљајте га са малим чешљем.

Након „кућног чишћења“ у женском крзненом капуту, можете ходати још неколико година. Ако приметите било какву контаминацију која се појави, очистите је тако да је производ очисти од стране професионалаца. Да бисте сачували резултат у ван сезоне, држите крзнени капут у лаганом случају. Покушајте да га не носите када пада снег или киша.