Како одабрати мушку кошуљу

Кошуље чине значајан дио основне гардеробе мушкарца - он их ставља, иде на посао, проводи слободно вријеме у њима и биљежи важне догађаје.По правилу, када погледате мушкарца, они су први који ће ухватити поглед.Стога, сваки бобал у избору кошуља одмах привлачи пажњу свих.

Када купујете мушку кошуљу, важно је узети у обзир само 4 фактора, али ако игноришете једну од њих, читава слика ће бити оштећена.

Одговарајућа тканина

С једне стране, важно је да кошуља не изазива нелагоду према носиоцу, тако да није јако тврда и груба.Пожељно је да она није изазвала прекомерно знојење и није изазивала алергије.Да би се то постигло, тканина мора бити искључиво природна влакна.

С друге стране, неопходно је да кошуља изгледа атрактивно дуже вријеме, тако да се не прегруби и да се пребрзо не истроши.Синтетичке нити су одговорне за овај резултат у текстилу.

Однос 95% природних и 5% умјетних предива сматра се разумним компромисом при одабиру мушке кошуље.Ова тканина савршено лежи на слици, добро је вентилирана и не претвара се у безобличну крпу након неколико сати чарапа.Ако говоримо о кошуљи која није дизајнирана за рад - о спорту или код куће, на примјер - овдје је добродошла мала непажња.Због тога овај модел може бити израђен од чистог памука или лана.

Исправна боја

При одабиру нијансе, узимају се у обзир и особине мушког изгледа (кожа, коса, очи) и сврха кошуље.Бијели модели су погодни за апсолутно све типове боја, али носачи блиједих тонова коже требају преферирати хладне опције.Мушкарцима са жућкастим тоновима коже препоручујемо да изаберу беле кошуље са једва приметном беж тоном.

Следећа тачка је компатибилност са другим елементима слике.Ако ће се кошуља носити соло (без одела или пуловера), довољно је само покупити добру боју у складу са панталонама.

Ако је кошуља купљена под одијелом, мора се имати на уму да би требала бити лакша од јакне и кравате.Кошуље мирних блиједих нијанси, од светло плаве до сиве, бирају се за стриктне канцеларијске групе.Ако постоји контрастна трака у костимираној тканини, идеална је за мушкарца да носи кошуљу у боји траке.

За свечане прилике, код којих је на хаљини предвиђен смокинг и лептир машна, нема других опција осим бијеле и бијеле кошуље.

Тачна величина

Раскорак између величине кошуље и димензија власника покварит ће учинак чак и најскупљег и ексклузивног модела.Одређивање жељене величине омогућава мерење основних параметара:

  • опсег врата - са закопчаном крагном, прст се поставља између врата, не више, ни мање;

  • дужина рукава - манжетна долази до зглоба руке савијеног у лакту;

  • Опсег груди и струка - дугмад нисуне расипа се ни на груди, ни на стомак;

  • дужина производа - увучени руб не искочи из панталона.

Слим мушкарци са атлетским стасом могу сигурно изабрати своје моделе. Власници импресивних форми треба да купе слободне кошуље.

Тачан износ

Лоше је кад у мушком ормару има само неколико кошуља истог типа. Он, у најмању руку, треба да има 5 комада за канцеларију. Испод јакни купљени су класични модели без џепова и других украсних предмета. Ако корпоративна политика не ограничава избор одеће на званични стил, мушкарац може разблажити досадну сиво-плаву палету са једном или две кошуље боје лаванде или каве. Асортиман продавница нуди много опција, на пример, у Лебоутик моделима обезбеђени су за сваки укус и разлог, можете прочитати линк хттпс://лебоутикуе.цом/цаталог/мен/схирт.

За нерадне састанке, изражајније боје (црвена или црна) и разне комбинације пруга или ћелија, у комбинацији са панталонама и траперицама, су савршене. Пожељно је да се летњи модели ушију од лаганије меке тканине. Кошуље дизајниране за хладну сезону требају бити од густог материјала.