Пијесак анимација за дјецу

У посљедње вријеме, таква врста умјетности као што је сликање пијеском добива све већу популарност.У скорије време, мало људи би мислило да стварају слике уз употребу природног материјала, иако су неки мајстори сматрани да тврде да овај рад постоји већ дуже време и да су људима познати исто толико дуго колико и сликање на папиру или платну.Није могуће проверити ове информације, али то не спречава да се анимација пијеска тражи, како код одраслих, тако и код дјеце.Атрактивна је јер не захтева никаква посебна знања и вештине, таленте или склоности.У исто време, "сликање" уз помоћ песка је врста говора, што омогућава изражавање онога што је понекад немогуће пренијети ријечима.Она гура у позадину све што је рационално, уклања табуе и ограничења, ослобађа емоције и жељу за истраживањем, стварањем.

Пјесковита слика за дјецу је посебно корисна, јер пружа прилику да се одбаце негативне емоције, науче нешто ново и потпуно непознато.Класе за анимацију пијеска се препоручују за бебе за развој финих моторичких способности, развој моторичке координације.Ова терапија се често прописује онима који имају одређене развојне проблеме (аутизам, Довнов синдром, ЦРА).

Предности:

1. Развој дечјег истраживачког интереса.То је због неке мистериозности процеса цртања, који се за мрвице претвара у, макар, магични ритуал.Створена је јединствена атмосфераосвијетљени авион, често употпуњен обојеним пијеском - потпуно неукроћеним материјалом.

2. Изражени релаксирајући ефекат, који даје рад са природном лабавом и наборном супстанцом, уклања било какве поремећаје и дјечје фобије, елиминира емоционално стискање, оживљавајући мали организам.Из сваког прста, прстима прстију, у мозак улазе импулси, буквално пуњени енергијом.

3. Флигхт оф фантаси, дозвољавајући вам да одете изван уобичајеног оквира.Овдје можете лако "исправити" свој цртеж, додати га, промјенити га радикално или га лако очистити.Нема више разочарења због учињених грешака, јер се било која од њих може брзо и без проблема исправити.

4. Развој финих моторичких способности, стимулишући рад мозга и мишића.Дијете мора обављати више истовремених акција десним и лијевим рукама, што такођер позитивно утјече на развој координације покрета.