Шта је архитектура обрва?

Мало предавање: данас ћемо се упознати са новим термином љепоте и видјети што то значи.

Ријеч архитектура значи градити или стварати нешто. Архитектура обрва је стварање обрва или давање потребне форме. Она се одвија у неколико фаза.

Метод

Архитектура обрва може се извести на различите начине. Они укључују тетовирање и корекцију, и бојање, и шминку познату свима. Постоји и варијанта фризуре за обрве: неопходна форма се реже маказама, или се длаке једноставно скраћују. За примену ове друге методе, потребно је чешљати обрве специјалном четком, чешљати све длаке према горе, након чега само длаке које прелазе заједничку линију треба нежно и равномерно одрезати. Сличан резултат може се добити и чешљањем длачица. Кориштење косе или конца је други начин: уз њихову помоћ у козметичким салонима обављају епилацију и корекцију. Како кажу маке-уп уметници Макеуп портала, у чланку „Архитектура обрва: шта је то и зашто је потребно?“ - ове модерне методе су ефикасније од познатих пинцета! Дакле, размотрите овај метод детаљније.

Образац

Избор форме је фундаментални за архитектуру обрва. Уосталом, потребно је одабрати форму која ће одговарати вашем типу лица. Округло лице: облик обрва треба да буде узлазно или "ломљена" верзија обрва. У случају квадратног лица, посебну пажњу треба обратити на успон - мора битихигх. У овом случају, црна неће бити најбоља опција овде. За трокутасто лице, можете одабрати равне обрве, без кривина. Тип лица лица у облику дијаманта: треба подићи обрве. Изузетак је овално лице - обрве било ког облика савршено пристају, овде нема ограничења.

Боја

Боја је такође битан део. Посебну пажњу треба посветити одабиру боја, узимајући у обзир посебност вашег типа боје. Ако сте плавуша, онда одаберите пар боја обрва неколико тонова тамнијих од ваше природне боје косе. Власници тамне и црвене косе, напротив, бирају боју која ће бити један или два тона светлија од природне боје обрва. За бојење се обично користи специјална хемијска боја, која дуго остаје на длачицама. Још бенигнија опција је кана, али ефекат је краткотрајан. Најтрајнија опција - трајна тетоважа: имитација длака на кожи.

Шминка

Завршна фаза је стварање шминке уз помоћ сенки или оловке. Ова фаза је свима добро позната.