Маникура апарата за почетнике код куће (тренинг)

Да ли сањате лепе и здраве нокте?Одржавајте руке у савршеном стању, маникир ће вам помоћи - једноставан, ефикасан и сигуран.Данас је то најнапреднији начин обраде нокатне плоче и сусједних подручја, при чему је вјероватноћа повреде готово елиминирана.

Манипулације се обављају помоћу посебног уређаја - глодала са више измјењивих млазница.Омогућава вам брзо и једноставно: ослободите се старог украсног премаза, дајте жељени облик ивици нокатне плоче, уклоните кутикулу, птеригијум и дубоко очистите бочне синусе, полирајте нокат и, ако је потребно, поравнајте површину прије наношења новог слоја лака.

Съдържание:

 • Оборот или хардвер?
 • Врсте маникира;
 • Потребни алати;
 • Изаберите рутер;
 • Опис резача;
 • Које савете треба применити?
 • Упутства корак по корак за извођење хардверског маникира;
 • Рад на буговима.

Што је боље - маникура или хардвер:

Непрестано трагамо за најбољим начинима да доведемо руке у ред.Уместо агресивног трим маникира дошао је европски, са уредним руковањем кутикуле без да га уклони.Међутим, ова технологија није погодна за све.

Хардверски маникир је следећи корак у развоју индустрије ноктију.Њене несумњиве предности:

 • Резач њежно уклања само мртве честице коже без оштећења кутикуле, што се често дешава приликом резањапинцете. Као резултат тога, не постоји опасност од појаве рана са додатном могућношћу њихове инфекције. Не само танка, већ и густа кутикула се ефикасно уклања, рупа за нокте испада једнака и прецизна.
 • За квалитетно извођење класичне маникуре, руке су претходно припремљене у купки, што провоцира ширење гљивичних обољења. Хардверска обрада се врши на сувој кожи, тако да је много хигијенски.
 • Након благог уклањања резачем, кутикула дуже расте и не постаје крупнија, као код обрезаног маникира.
 • Проблематични нокти су деликатно обрађени: ломљиви, пилинги, неравни, оштећени неправилним накупљањем. Као резултат, било који гел за полирање на њима је онда много боље постављен и одржаван.
 • Кожа око ноктију има здравији и уреднији изглед. Резач се такође може уклонити са прстију кукуруза, ако га има, са посла.
 • Поступак се лако спроводи код куће. Довољно је проћи кроз видео тренинг, видећи релевантне лекције и корак-по-корак фотографије од професионалаца, а онда мало вјежбати да би се постигао опипљив успјех. Машина за маникир је тако једноставна за употребу да квалитетна обрада ноктију неће бити проблем ни за почетнике.
 • Све потребне операције се изводе за 30 - 50 минута. За маникир, мајстор ће требати 1,5 сати.

Машинска обрада се често назива побољшана европска метода. Проблеми се могу јавити само ако ноктису у веома запуштеном стању.Враћање на нормално стање у једној сесији неће радити.

Типови хардверске маникуре

Можемо да урадимо:

 1. Класична обрада ноктију са резачем.
 2. Комбиновани маникир.
 3. Третман са додатним гел-лаком за облагање испод кутикуле.

Први метод је већ споменут горе.

Уклањање превлаке.

Поравнање плоче нокта (ако је потребно).

Давање форме.

Лечење кутикуле.

Подрезивање кутикуле.

Полирање кутикуле. ​​

Премазивање технологијом: основни премаз на бази гела.

За више информација о обављању хардверске маникуре код куће, погледајте корак по корак упутства на слици испод.

Други је комбинација хардвера и скраћеног маникира.У овом случају, кутикула се прво обради резачем, а затим коригује пинцетом или маказама.Није потребно држати руке у кади како би се омекшала кожа, уређај обавља све припремне радове.

Главна предност маникуре хардверске комбинације је потпуно уклањање стратум цорнеум, чак и ако се нокти дуго не третирају.

Пошто смо се држали у рукама, ми, по правилу, тежимо да их украсимо свежом наил артом.Али чак и најмодернија маникура ће изгледати смешно ако рупа за нокте није потпуно или неравномерно обојана.Разлог томе је или лоше приањање на премаз и касније клизање лака.током полимеризације, или због раста ноктију.

Као превентивну меру, користите технику наношења гела лака испод кутикуле.Проксимални ваљак је подигнут, птеригијум пажљиво очишћен, а затим се бојење изводи близу базе нокта.

Гел лак испод кутикуле може се наносити фином четком.

Важно: Дјелотворан резултат могућ је само код необојеног маникира, када кутикула расте са плочом и покрива празнине које се појављују.Глодање у овом случају се сматра оптималним.

Шта је потребно за хардверски маникир код куће?

Прво, потребан нам је рутер и сет млазница.Додатно ће бити потребни додатни алати:

 • Наранџасти штапићи или потискивачи за помицање кутикуле.
 • Специјална четка која четкањем прашине током третмана ноктију.
 • Пила за нокте (пожељно стакло или керамика) са крутошћу од 180 - 240 гранулација.
 • Често, за практичност пиљевине, мајстори често купују специјални усисивач на столу.

Како изабрати рутер за маникир за кућни хардвер?

 1. Мосността на устројство треба да бъде нај-малко 35 ватт.Ако планирате да направите маникир, не само себи, него и купцима, оптимална вредност ће бити 100 - 120 вати.
 2. Други важан индикатор је брзина.За хардверски маникир код куће, довољна је брзина ротације од 20.000 обртаја у минути, а педикир ће захтевати 35-40 хиљада окретаја у минути.
 3. Уређај не би требао бити превишескупи, али јефтини модели треба да се игноришу, њихов квалитет оставља много да се пожели.
 4. Преферирана машина са обрнутим редоследом.
 5. Важно је да ручка рутера има стезну стезаљку - она ​​је најпогоднија и најпоузданија, а опремљена је и системом за хлађење.

Опис ножева за хардверски маникир

Дијамантне сапнице најбоље се односе на танку кутикулу, а њима се може "вјеровати" најсложенијим ноктима.Међутим, трошкови таквих производа су високи.Приликом извођења хардверске маникуре код куће, биће сасвим довољно два дијамантска резача коничног облика различитих пречника.

Дијамантни глодала

Керамичке глодалице

Тип: млазнице су најприкладније за почетникеод керамике.Сматрају се најсигурнијим јер не оштећују кожу и не загријавају се током рада.

Скрећемо пажњу на означавање резача.За маникир је обично потребан алат са црвеном и плавом линијом, што значи малу и средњу абразивност.

Које савете треба применити?

) 109) Фламе
Тип резача Функција
Бор (куглица) Разређује и нежно уклања кератинозни део кутикуле, полира ваљак за нокте
Обработка на латерални синуси
Конус с заоблачением конца Очистка на птеригиа, коата на бъдни валки.
Скраћени конус Брушење коже поред плоче за нокте
Реверсе Цоне Формирање слободне ивице нокта са француском маникиром
Заобљени цилиндар Универзални алат. Подиже кутикулу, чисти нокте од птеригија, полира, уклања вештачку траву.
\ т

Неедле Дубоко чишћење бочних синуса и синуса
Силикон за полирање Давање сјаја нокатној плочи и суседној кожи

Како направити хардверски маникир код куће

\ т
Пажња: Да бисмо сами обрадили нокте, довољно је да се упознате са корак по корак описом методе хардвера на Интернету и да погледате одговарајуће видео материјале намењене учењу почетника.

Међутим, ако је планиран сервис за кориснике, требало би завршити стручне курсеве, гдје ће говорити о тајнама и замршењима ове процедуре.

Маникура апарата за почетнике корак по корак

Нанесите раствор за дезинфекцију на руке.

Причвршћујемо на слободну ивицу плоче нокта жељени облик са списом са абразивношћу од 180 гранулација.

Пре израде хардверског маникира, лагано померајте кутикулу натраг помоћу потискивача или дрвене палице (друга метода је деликатнија).

Уклоните птеригијум и подигните кутикулу са конусним резачем са заобљеним врхом.

Важно: Потребно је имати млазницупаралелно са плочом нокта, како не би случајно направили пропил.

Радимо на супротној страни. Са правим кретањем резача, држимо руку улево и обрнуто. Правилно извођење маникира подразумева прво обраду једне стране нокта на свих десет прстију и тек тада, након пребацивања ножа, други.

Паралелно брусимо бочне ваљке.

Маникир за почетнике у овој фази је оптималан за 15 - 17 хиљада окретаја у минути.

Кутикулом танко сферично, д 1.2 мм.

Важно: Млин држите окомито на плочу нокта. Померајте лопту само на кожи, како не бисте оставили огреботине. Веома је важно да се при проласку синуса не промени положај ножа, пратећи облик нокта, иначе можете ухватити и кидати кожу кутикуле. Носимо цијело вријеме у једном смјеру, не окрећући је, већ прстом.

Одрежите кутикулу округлим крпом, д 3.0 мм, са фином абразивношћу. Потребно је кретати се паралелно са ноктом, понављајући облик рупе. Радимо на 17 хиљада окретаја.

Важно: не држите лопту на једној точки дуже од 5 секунди. Чак и ако жељени резултат није постигнут, потребно је прећи на друго подручје како би се избјегло прегријавање коже.

Користећи грубу брусилицу, обрађујемо нокатну плочу испод декоративног премаза. Резач можете замијенити кожом са истом абразивношћу.

Пролазимо кроз сиви полирац дуж коже поред нокта. Брзина ротације резача не би требало да будевише од 7 хиљада о /минРадимо само са врхом полирача, правећи лагана одбојна кретања и крећући се око зоне раста кутикуле.

Уз помоћ уља са регенеративним својствима, хранимо нокте и истовремено уклањамо опил из њих.Уклоните вишак салветом.

Велике грешке у примени маникира

 1. Непажљив однос према рутеру и другим радним алатима.Лош квалитет, слабо очишћен од пиљевине, не дезинфиковане млазнице, може довести до проблема са ноктима и кожом руку.
 2. Велика брзина.Док се управо бавимо обуком у хардверском маникиру, немогуће је радити на великим брзинама, то је препуно повреда.
 3. Неисправно одабрани резачи приликом уклањања птеригијума."Метак" и "пламен", обожавани од стране многих почетника, недовољно отварају кутикулу, а такође остављају резове на нокту.
 4. Рад са полирачем.Не можете држати резач на једном месту више од 1 секунде и приближити га ивици нокта.
 5. Неисправно одабрана абразивност.Млазнице са плавим ознакама су погодне за грубе нокте, са црвеним - само за танке или ослабљене.
 6. Непрекидан рад уређаја.Потребно је зауставити се након 6 - 8 минута како би се прегријало.
 7. Уље за уклањање кутикуле не би требало да се примењује пре процедуре, јер се због тога његова ефикасност неће повећати, већ ће се смањити.

Чавли након хардверског маникира треба да буду савршени у облику и да задрже оригинални изглед дуже време.

Затим нудимо видео лекцијукорак по корак "Како направити прави хардверски маникир"