Диукана дијета: измјенична фаза или крстарење - наставак пада тежине

Изменаједруга фаза исхране , заснована на промени чистих протеинских дана и комбинацији протеина и поврћа.Поврће може бити сирово или термички обрађено - осим пржења.

На овом нивоу, разноликост у исхрани је прилично примјетна - можете јести поврће или 1: 1 (дневно протеинска храна /дневно поврће), или 5: 5, ако је тежина била првобитно велика.

Можете изабрати план хране по свом нахођењу и алтернативно измијенити протеинске и биљне дане, јер ћете добити исти број оброка мјесечно.Можете да промените број измјеничних дана тијеком дијете, али не повећавајте број чистих протеинских дана да бисте постигли бржи ефекат губитка тежине.

Веома је важно добити жељени резултат и без икакве штете по здравље, строго се придржавајте свих упутстава у исхрани.Потребно је око недељу дана да се депонује и поправи сваки килограм.

Стаге “Алтернатион”: производи.Шта може, шта не може?

Поврће које се може конзумирати : краставци, парадајз, спанаћ, шпароге, порилук, пасуљ, купус, печурке, целер, копар, све врсте лиснатих салата, ендивија (салата), патлиџане, тиквице, паприке, као и шаргарепу и репу (не више од 1 пута дневно).

Поврће које се не може конзумирати : кромпир, пиринач, кукуруз, грашак, грах, лећа, пасуљ, авокадо и други производи од шкроба.

Нешто између ове две групе поврћа је артичока која се може конзумирати, али у врло ограниченим количинама.

Датиукусне салате могу их напунити сосом од млечних производа са нула масноћа. Дозвољени су и разни зачини из осушених биљака, као и соја сос и коре од цитруса.

Диверзификација исхране ( мени Дукан-ове дијете ) додавањем 1-2 ставке у вашу исхрану са листе дозвољених намирница.

Фаза измене: Непроменљива правила Дукан Дијете

  • 2-3 кашике дневне зобене мекиње
  • Шетња (пуњење) од 30 минута на отвореном
  • Питка вода од 2Л
  • Количине млечних производа не би требало да прелазе 1 кг дневно
  • За бољу пробаву и нормалну столицу, узмите 1 тбсп. пшеничне мекиње
  • \ т

Тежина којој тежите ће се постићи већ у овојфази . И најважније у овом тренутку није да падне у еуфорију резултата и да се и даље стриктно придржава свих правила и захтева исхране, тако да бескрајну радост не замењује бескрајно разочарење. Трака се узима - али да би се консолидовао успех, важно је да се издржи време, да се настави са тешким тренинзима и да се прати режим.

ОкофазаКонсолидација ” прочитана у следећем чланку.